Partícules en suspensió contra l’escalfament global. Química ambiental amb NOAA

A través de Ciencia Kanija descobreixo un article publicat per la NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) titulat NOAA study: Increase in particles high in Earth’s atmosphere has offset some recent climate warming, publicat el passat 21 de juliol de 2011 a l’edició online de la revista Science.

Diferent classe d'aerosols que assoleixen l'estratosfera. Imatge, NOAA

Segons aquest estudi de la NOAA, un recent increment en la concentració de partícules en suspensió a la part alta de l’atmosfera, ha contrarestat un terç de la influència real de l’escalfament global causat pel CO2, durant la darrera dècada.

Petites partícules aèries en suspensió a l’estratosfera (11 km- 50 km sobre la superfície terrestre), conegudes com aerosols, reflexen part de la radiació solar cap a l’espai, fet que provoca un refredament de la superfície terrestre. Entre les partícules responsables d’aquest efecte trobem el SO2, molècula provinent de fenomens naturals, com les erupcions volcàniques, així com de l’activitat humana. Sumades als gasos d’origen terrestre, també s’hi afegeixen partícules extraterrestres com la pols meteorítica.

La notícia sorprèn, ja que ens porta a veure que no totes les emissions de gasos a l’atmosfera provoquen l’escalfament global. Fins i tot, podríem veure les recents erupcions volcàniques que han fet anar de bòlit l’espai aeri europeu (volcans islandesos) com a una correcció de La Terra respecte l’escalfament provocat per l’increment d’emissions de CO2

Article original:

http://www.noaanews.noaa.gov/stories2011/20110721_particles.html

2 pensaments sobre “Partícules en suspensió contra l’escalfament global. Química ambiental amb NOAA

  1. Et recomano que cerquis informació de l’erupció del Pinatubo del 91-92. L’any següent les temperatures globals van baixar per causa d’aquest efecte. Segurament les darreres explosions d’Islàndia poden haver contribuït.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s