Química de sobretaula. Vinagrera, porró i família

Avui, a la dominical Foto Química de la Setmana del bloc Catquímica, hi presento una foto que he fet aquesta setmana en un restaurant d’aquells que hi estàs com a casa, als quals pots gaudir d’un plat de carn a la brasa, torrades i cargols a la llauna. Titulo la foto com a Química de sobretaula. Vinagrera, porró i família.

  • Per una banda tenim un porró de vi, el qual, entre moltes altres molècules, com l’aigua per exemple, conté etanol.
  • Pel que fa a la vinagrera, hi trobem àcid acètic.
  • Al setrill hi tenim triacilglicèrids.
  • I al saler, clorur de sodi.
Tal i com he mencionat, aquestes només són algunes de les molècules més representatives que trobem en cadascun d’aquests recipients quotidians de sobretaula. Hem posat una estructura general pel triacilglicèrid (podem substituir els grups R dels tres àcids grassos esterificats al glicerol) i la molècula d’etanol l’hem dibuixat plana, tot i que no es disposa així a l’espai.
Bon profit! 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s