Companys de Química UdG publiquen 2 articles a Nature Chemistry

El passat 4 de setembre de 2011 van ésser publicats, a la prestigiosa Nature Chemistry, dos articles de companys i amics del Departament de Química de la Universitat de Girona.

Per una banda tenim l’article “Efficient water oxidation catalysts based on readily available iron coordination complexes” desenvolupat pels investigadors, Zoel Codolà, Julio Lloret, Isaac Garcia-Bosch, Laura Gómez, Juan José Pla i Miquel Costas, del grup de Química Bioinorgànica i Supramolecular (QBIS) del Departament de Química de la Universitat de Girona (UdG).

I, per altra banda tenim l’article “Observation of Fe(V)=O using variable-temperature mass spectrometry and its enzyme-like C–H and C=C oxidation reactions” desenvolupat per un equip d’investigadors integrats per l’estudiant de doctorat Irene Prat, i els Drs Xavi Ribas i Miquel Costas, del grup de Química Bioinorgànica i Supramolecular (QBIS) del Departament de Química de la Universitat de Girona (UdG), en col·laboració amb la Dra Mireia Güell i el Dr Josep Maria Luis, de l’Institut de Química Computacional/Departament de Química (UdG), i la Dra Jennifer Mathiesson i el Prof Lee Cronin, de la University of Glasgow.

Més informació sobre aquest darrer a l’entrada que el mateix Dr. Josep Maria Luis ha fet avui al bloc Catquímica, al web de l’IQC i la notícia de premsa al web de la UdG:

Per a tots plegats, compsnys, companyes, amics i amigues, l’enhorabona! La feina ben feta acaba essent reconeguda.
Els articles:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s