“Homenatge als Elements”. Taula Periòdica d’espectres d’emissió

Fa un parell de setmanes que en Joan Codina em va dir que penjaven una interessant Taula Periòdica a la Biblioteca de Física i Química de la Universitat de Barcelona (UB), amb espectres d’emissió, juntament amb una exposició de segells químics i físics, que tampoc em vull perdre. Precisament l’altre dia, Claudi Mans, em va enviar el programa de l’acte d’inauguració de la Taula Periòdica d’espectres d’emissió de cada àtom, que forma part del projecte “Homenatge als Elements” (gràcies a tots dos!).

La inauguració d’ “Homenatge als elements” serà demà passat, 27 d’octubre, a les 18 h a l’Aula Enric Casassas de la Facultat de Química de la UB, no hi podré ser, però demà, amb motiu de les Jornada Catalana de Supercomputació (JOCS’11) podré visitar-la.

2 pensaments sobre ““Homenatge als Elements”. Taula Periòdica d’espectres d’emissió

  1. OStres!! Això explica la dona que m’ha preguntat on era l’aula magna…

    Fa patxoca, però tinc alguns dubtes. Es que veig que hi ha elements al final (sobretot) que tenen poques línies. El que he estat especulant és que són radioactius i que treure’n l’espectre és més difícil, va per aquí??

    N’hi ha que són molt vistosos i el que té més gràcia és que l’únic que sabem resoldre (exactament) és l’hidrogen (fins a la hiperfina!!).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s