OXIGEN, una obra en 20 escenes

Rebo a  casa, amb gran il·lusió, el número detardor de la revista Mètode i un obsequi especial. Es tracta de l’obra OXIGEN, una obra en 20 escenes.

Precisament la setmana passada, a l’stand de la Societat Catalana de Química del saló Expoquímia, ja vaig estar-la fullejant i, al cap d’un parell de dies, em va arribar com a obsequi de la ACCC (tots els socis l’hem rebut).

Es taracta d’una nova monografia  (el passat març de 2011 en vaig parlar, quan em vaig subscriure a la revista) que la revista Mètode ens ofereix amb motiu de l’AIQ2011.

Tal i com llegim al mateix web de la revista:

Qui va descobrir l’oxigen? Lavoisier? Priestley? Sheele? Partint d’aquesta qüestió, Carl Djerassi i Roald Hoffman ens presenten Oxigen, una divertida obra de teatre en la qual plantegen dues situacions en moments històrics diferents. D’una banda, l’any 1777 amb la hipotètica reunió dels tres descobridors de l’oxigen. I, per un altra, l’any 2001, quan la Fundació Nobel acorda concedir un premi retrospectiu i ha de decidir qui dels tres ho mereix.

Alternant entre les dues èpoques, veurem com els científics del segle xviii i els membres del Comitè Nobel del segle xxi tractaran de demostrar qui va ser el primer a descobrir l’oxigen i, per tant, va iniciar el camí de la revolució química. La monografia es completa completa amb les il·lustracions de l’artista valencià Javier Chapa.

Juli Peretó parla al seu bloc de l’obra, així com de les novetats que ens ofereix de la revista Mètode (he descobret que ara, a mes a més del web, compta amb un canal de Vilaweb).

Tinc ganes de llegir l’obra, amb introducció de Mercè Piqueras i, si pot ésser, veure-la algun dia representada.

Moltes gràcies, Mètode, ACCC i SCQ (IEC) !

Més info a:

Actualització,  27/11/11, 16:43

Gràcies al comentari de la Mercè Piqueras, m’adono que en va parlar al seu bloc. Aquí tenim l’entrada, on trobareu més informació interessant sobre l’obra, com que va ser llegida a Barcelona, el passat 2008, amb motiu de l’ESOF.

http://lectoracorrent.blogspot.com/2011/11/oxigen-per-llegir.html

3 pensaments sobre “OXIGEN, una obra en 20 escenes

  1. També la rebran els socis i sòcies de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica, que va participar en el projecte. I s’està treballant per poder tornar a fer-ne alguna lectura dramatitzada (a Barcelona, se’n van fer dues el 2007 –any de la Ciència– i una altra el 2008, amb motiu de l’ESOF).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s