Recomanacions per a una carta al Reis d’allò més química

Us recomano bibliografia recent de l’àmbit de la divulgació de la química per fer la carta als Reis (si és que el Tió nous va sorprendre amb alguna d’aquestes joies).

El passat 6 d’abril parlava de la presentació del llibre “Els Elements” de Theo Gray en català. I avui, a més a més d’aquest magnífic llibre, vull aprofitar per recomanar-ne un parell més, del mateix autor i amb la mateixa finalitat; la de mostrar la cara més bella de la química.

  • El llibre Theodore Gray’s Elements Vault: Treasures of the Periodic Table with Removable Archival Documents and Real Element Samples també és preciós i conté mostres d’elements, així com documents adicionals, com la còpia de la taula periòdica de Mendeléiev entre altres.

  • Al llibre Theo Gray’s Mad Science: Experiments You Can do At Home – But Probably Shouldn’t hi trobem procedimants per a dur a terme experiments de química recreativa, tots ells espectaculars, amb els quals podrem encomanar la passió per aquesta ciència.
  • Les targetes The Photographic Card Deck of The Elements: With Big Beautiful Photographs of All 118 Elements in the Periodic Table són un bon recurs per a aprendre les característiques dels elements de la taula periòdica, tot jugant.
  • Per al nou any 2012, com a seguici de l’Any Internacional de la Química, podem adquirir l’agenda de l’any The Photographic Engagement Calendar of The Elements: A Visual Exploration of Every Known Atom in the Universe 2012.

Per alta banda, recomano el llibre The Periodic Table A Very Short Introduction d’Eric R. Scerri. Aquest llibre acaba de sortir aquest mes de desembre i es tracta d’un nou exemplar de la sèrie A Very Short Introduction de l’editorial Oxford. El llibre The Periodic Table. Its Story and Its Significance del mateix Scerri i publicat l’any 2007, m’encanta, per aquest motiu vaig demanar aquest nou llibret abans de que es posés a la venda. Us els recomano tots 2!

2 pensaments sobre “Recomanacions per a una carta al Reis d’allò més química

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s