Experiments relacionats amb el foc i la pirotècnia [vídeo]

Gràcies a l’interessant bloc Experimentació Lliure descobreixo el projecte El Pati de la Ciència, organitzat per la Universitat d’Alacant.

Es tracta d’una iniciativa de divulgació científica que es desenvolupa a l’estiu a la ciutat d’Alacant i té com a receptors directes, els joves participants a l’Escola d’estiu de la UA.

He estat mirant els vídeos de les xerrades que es van oferir l’estiu passat als estudiants i n’hi ha una que m’ha cridat molt l’atenció. Es titula Ciencia, fuego y pirotecnia i els ponents són un parell de professors d’Institut de Madrid.

Una sèrie d’experiments magnífics, de química i física recreativa, per tal dexplicar conceptes com la teoria d’una combustió, el possible ús de l’hidrogen com a combustible o la composició i funcionament d’un petard de Sant Joan.

Per bé que tots els experiments que mostren ja els he dut a terme, de tots ells m’ha agradat molt la forma amb la qual els presenten i les eines que utilitzen per a mostrar i explicar els conceptes científics que hi ha al darrera. N’he tret moltes idees que segur adoptaré!

Us recomano molt el segünet vídeo. Ho passareu tant bé com els alumnes de l’Escola d’Estiu de la Universitat d’Alacant.

Referències:

Un pensament sobre “Experiments relacionats amb el foc i la pirotècnia [vídeo]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s