Nova Taula Periòdica en codis QR. Ara d’audio

Gràcies a @miquelduran acabo de llegir un article sobre una curiosa novetat.

El passat gener de 2011 vaig presentar la Taula Periòdica en codis QR, la qual, mitjançant aquests codis de ràpida resposta, emmagatzema un parell de propietats de l’element en qüestió. Tot i la curiositat que ens va despertar, evidentment, en aquella taula el codi està desaprofitat (codi QR pot emmagatzemar més de 4000 caràcters alfanumèrics). El passat juliol de 2011 vaig presentar la Taula Periòdica de vídeos, en codis QR. En aquesta, cerada pels cracks de PeriodicVideos, cada codi QR emmagatzema la gravació sobre l’element en qüestió.

Avui, llegint aquest article publicat a data d’ahir (30/01/12) a la Journal of Chemical Education descobrim la Taula Periòdica d’audio en codis QR.

Sota el títol QR-Coded Audio Periodic Table of the Elements: A Mobile-Learning Tool, Vasco D. B. Bonifácio, investigador al Departament de Química de la Faculdade de Ciências e Tecnologia, Universidade Nova de Lisboa (Portugal), presenta aquesta Taula Periòdica, on a cada codi QR s’hi emmagatzema un arxiu d’audio amb informació sobre l’element.

Trobareu la Taula Periòdica descarregable en mida pòster a la Supporting Information del paper.

Referències:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s