2n dia a Mallorca. VII Congrés de Joves Investigadors de Països Catalans

Després de passar la 1a nit a Mallorca, ha començat el congrés. A les 8 del matí l’autocar ens ha passat a recollir per l’hotel per tal de portar-nos fins al Campus de la Universitat de les Illes Balears. Aquí, a les 9 del matí ha començat la VII Trobada de Joves Investigadors dels Països Catalans, organitzada per la Societat Catalana de Química (filial IEC).

Un total de 140 joves investigadors en les diferents àrees de la química arreu del país ens hem trobat, reunits a la Universitat de les Illes Balears per tal de compartir la recerca que desenvolupem als nostres grups de recerca. De la Universitat de Girona hi assistim un total de 16 joves investigadors de totes les àrees, de manera que a la gran majoria dels simposis, companys de la UdG hi presentem comunicació oral. Aquestes són, Teoria i Modelatge; Metodologia sintètica de compostos orgànics i inorgànics; Materials i química de l’estat sòlid; Biomolècules, metal·lobiomolècules i biomimetisme; Catàlisi, Metodologia Analítica; Medi ambient i qualitat de vida i Didàctica de la Química. Precisament, amb la comunicació que presentaré demà al migdia “Química recreativa i eines 2.0 per a la didàctica i divulgació científica”, seré l’únic participant en aquest darrer Simposi. De manera que, amb la presència de la C4D al congrés, la didàctica i divulgació de la química és representada i, espero que en poperes edicions s’hi vegi representada amb més comunicacions.

1a conferè ncia plenària. "Electrònica Molecular: De la molècula al disositiu" amb Concepció Rovira (ICMAB-CSIC). Sala d'Actes Edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, Universitat de les Illes Balears.

Després de la “registration”, i l’acte d’inauguració amb parlaments de Víctor Cerdà (Vicerector de Política Científica UIB), Josefa Alonso (Departament de Química UIB) i Romà Tauler (President de la Societat Catalana de Química), ha tingut lloc la primera conferència plenària de la Trobada. Ha estat a càrrec de Concepció Rovira (ICMAB-CSIC), qui ens ha ofert “Electrònica Molecular: De la molècula al disositiu” i ens ha sorprès amb dispositius aplicables a la medicina com la “pell electrònica”.

Després de la conferència plenària, han començat els simposis que demà seguiran, on els joves investigadors ens separem per assistir a les comunicacions orals que més ens interessen.

A la planta baixa de la Facultat de Ciències de la UIB hi he descobert una fantàstica Taula Periòdica fruit de l’interessant projecte “La Taula Periòdica entre Tots”. Es tracta d’un projecte entre la UIB i escoles i instituts de l’illa, de manera que m’he recordat al nostre “La Química entre Nosaltres”, també dut a terme durant el fructífer Any Internacional de la Química.

A l’acte d’inauguració, Romà Tauler ha destacat el caràcter científic i humà de la trobada. M’afegeixo a les seves paraules de benvinguda.

El congrés afavoreix les connexions científiques i humanes entre investigadors en els diferents àmbits de la química al país

Amb gran sorpresa i il·lusió, he pogut saludar i parlar una estona amb un químic i poeta que admiro per la seva obra des de fa força temps, és Àngel Terron. En diverses ocasions he referenciat alguns dels seus fantàstics poemes, com per exemple en el cas de El Cicle del carboni o Kekulé postula l’estructura del benzè. Ah, i pels seus seguidors al congrés, anuncio que aquest vespre tindrem una grata sorpresa… 😉

Amb Àngel Terron a la Facultat de Ciències de la UIB. Palma de Mallorca, 16/02/12. Romà Tauler, gràcies per fer-nos la foto!

Anem a dinar! El congrés segueix i seguirem parlant de les novetats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s