“Dones Químiques Excepcionals”. Dia de la dona 2012

Avui, 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, és una bona ocasió per reconèixer la tasca investigadora de grans científiques. Dones que han estat, i són, claus per a l’avanç de la ciència, i que sovint no han estat reconegudes com es mereixen. Gràcies a Déu, aquesta discriminació comença a ser història, però en aquest sentit encara ens queda molt de camí per recórrer.

Ahir, a la Facultat de Ciències de la UdG vàrem poder gaudir d’una nova conferència de la Dra. Pilar Gonzàlez. En aquest cas ens va oferir “Dones Químiques Excepcionals“.

"Dones Químiques Excepcionals", amb la Dra. Pilar Gonzàlez. Aula Magna, Facultat de Ciències UdG; 07/03/12.

A la xerrada, vàrem viatjar per la història d’un conjunt de grans científiques, les quals van haver de remar contracorrent, fent -amb excel·lència- una tasca que era reservada als homes. La recerca científica. Entre aquestes dones, la més coneguda és Marie Curie, polonesa casada amb el francès Pierre Curie, descobridora del Po i el Ra i guardonada amb 2 Nobels (Física-1903 conjuntament amb el seu marit Pierre i Química-1911, en solitari).

Les dones que ahir vàrem recordar, així ocm totes les de la història de la ciència, varen tenir una vida difícil, amb un gran repte que va ser la seva acceptació dins de la comunitat científica. Recordant casos no gaire coneguts com el d’Albert Einstein (excel3lent científic però mal marit de les seves dones), també vam veure que darrere d’un gran científic, sovint hi ha hagut una dona infeliç.

Avui dia, les companyes recercaire encara tenen un repte, immens, la conciliació entre la vida laboral (recerca i docència) i la vida familiar.

"Dones Químiques Excepcionals", amb la Dra. Pilar Gonzàlez. Aula Magna, Facultat de Ciències UdG; 07/03/12.

Amb paraules de Pilar Gonzàlez, “L’Everest de la recerca científica té dues cares, la sud o menys dura i la dura cara nord. Les dones feu camí per la cara nord.”

Dones científiques, l’enhorabona per la feina ben feta i ànims per arribar al cim!

Entrades relacionades:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s