Foto Química UdG a la revista de divulgació científica estatal JoF

Ahir va sortir el 4t número de la revista de divulgació científica Journal of Feelsynapsis (#JoF4@JoFCiencia).

Pels que encara no la conegueu, es tracta d’una fantàstica revista de divulgació científica que publica a la xarxa i els números són descarregables de franc en format pdf. La sortida d’un nou número d’aqusta publicació sempre és motiu de celebració però aquest cop, tinc una sorpresa afegida. A la secció de fotografia científica (inaugurada el passat número) “De cara a la Galeria” han publicat una foto que els vaig enviar, acompanyada d’un petit text que adjunto.

Es tracta d’una fotografia que vaig fer a l’exterior de la Facultat de Ciències de la UdG, després de l’atípica nevada del passat 8m2010.

A la fotografia hi veiem un model de la molècula de buckminster ful·lerè (la meva molècula preferida, tal i com he explicat en moltes ocasions), rodolant per la neu; tot simulant el descobriment de meteorits sobre la blanca superfície de l’Antàrtida, amb un contingut molt especial (i espacial)… molècules de C60 encapsulant àtoms d’He o Ar. això ho explico al peu d’imatge.

Si no la coneixieu, recomano la lectura dels 4 números de la revista i seguir els futurs. Sempre hi trobem articles interessants, entre els quals no hi manca mai la química. Per exemple, destacaria “La química y su relación con otras ciencias” (de Bernardo Herradón) a la #JoF1; “Paracelso. El alquimista indomable” a #JoF2 o “Avogadro y su número” a la #JoF3. Precisament, en aquesta passada edició, en un article recull de les activitats que es dugueren a terme duran el passat Any Internacional de la Química a tot l’Estat, a càrrec també de Bernardo Herradón, químics de la UdG vam ésser mencionats com a organitzadors de diverses activitats AIQ2011 a Catalunya.

Que tingueu una molt bona lectura!

2 pensaments sobre “Foto Química UdG a la revista de divulgació científica estatal JoF

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s