Química gironina entre flors, amb els companys del Seminari Permanent de Física i Química

Ens trobem en ple maig, mes de Maria, època florida a casa nostra. I concretament la setmana passada, la ciutat de Girona es trobava especialment envoltada de flors, amb motiu de la 57a exposició de flors, el famós i reconegut Temps de Flors.

El primer cap de setmana de l’exposició, a Girona vàrem acollir un esdeveniment químic i floral a la vegada, per al Seminari permanent de Física i Química (SpFiQ). Els professors de física i química a secundària, d’arreu de Catalunya, que es van apuntar, varen poder gaudir del Passeig per l’Invisible, l’Iitnerari Químic per la ciutat de Girona a càrrec del seu autor, el Dr. Josep Duran.

Aquí tenim un breu resum fotogràfic de la jornada.

Trobada davant de la Plaça de Sant Domènech. Seminari Permanent de Física i Química per Girona, la química en flors. Girona, 12/05/12.

1a parada de l’itinerari. Torre dels Predicadors. Seminari Permanent de Física i Química per Girona, la química en flors. Girona, 12/05/12.

Muralla de Girona. En aquesta parada dens fixem en la calcària, així com altres materials de construcció. Seminari Permanent de Física i Química per Girona, la química en flors. Girona, 12/05/12.

Carrer de l’Argenteria. Parlem de la química de les pedres precioses i els metalls nobles, usats en joieria. Fins i tot vàrem trobar el Tarlà fent tombarelles! Seminari Permanent de Física i Química per Girona, la química en flors. Girona, 12/05/12.

A la Plaça de la Independència parlem de l’espectre electromagnètic i les diferents fonts de llum que coneixem. Seminari Permanent de Física i Química per Girona, la química en flors. Girona, 12/05/12.

Fisn i tot vam tenir temps de fer algun experiment, com el de la preparació d’un electroimant o una brúixola, davant de la Carbonera. Seminari Permanent de Física i Química per Girona, la química en flors. Girona, 12/05/12.

L’activitat organitzada per en Tavi Casellas del Centre de Recursos Pedagògics dels Serveis Educatius del Gironès, i titulada Seminari Permanent de Física i Química per Girona, la química en flors va ésser una excel·lent excusa per passejar per la Girona antiga, aquells dies més bonica que mai, tot parlant de química.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s