Demà “Obrim la Ciència” a Girona. T’hi esperem!

Demà encetem el curs Obrim la Ciència, el qual tindrà lloc paral·lelament a Palma de Mallorca (organitzat per la UIB), Barcelona (organitzat per la UAB) i Girona (organitzat per la C4D de la UdG). Es tracta d’un projecte iniciativa d’Obra Social “la Caixa”, Àrea de Ciència, Investigació i Medi Ambient.

El curs s’articula al voltant del nou concepte de “Responsible Research and Innovation” (RRI), que utilitza el 8è Programa Marc de la Comissió Europea (Horitzon 2020) per definir les polítiques d’investigació de la UE per als propers 7 anys. D’aquesta manera, l’objectiu d’aquest curs és triple: donar a conèixer el concepte d’RRI, aglutinar una xarxa de persones interessades en treballar des d’aquesta perspectiva i proporcionar eines i coneixements bàsics que els permetin posar en marxa les seves idees.

El curs a Girona començarà demà, 18 de febrer, la matrícula segueix oberta i consistirà en dues jornades presencials per a tots els alumnes i set sessions de master class participatives, on tindrem la sort de comptar amb experts internacionals dels temes que es tractaran. A més a més de les classes magistrals, es realitzaran projectes en grups tutoritzats per preofessionals en el tema i es crearà una xarxa en la que es compartiran idees, recursos i documents.  Pel que fa a les classes magistrals, comptarem amb espases a nivell internacional, com són la Maria Delaney (de l’exitós projecte Science140) que vindrà des de Dublín per oferir-nos “Public engagement, Science outreach” o Spiros Kitsinelis (que podem coenixer de Famelab) que, originari de Grècia i viatjant des de la Université Paul Sabatier de Toulouse, al costat del gironí Miquel Duran, ens oferirà “Open Science”.

El preu de la inscripció al curs és de 50 €, amb un descompte del 50% per Estudiants, Investigadors i Professors, a més a més del descompte habitual del 50% pels clients de “la Caixa”. Cal dir que les places són limitades. Per al curs de Girona, la inscripció cal fer-la a http://aciencia2013.blogspot.com/p/sede-de-girona.html

Mitjançant el bloc del curs, http://aciencia2013.blogspot.com, les tres seus on tindrà lloc estarem en contacte; de manera que tots els estudiants del curs podran accedir a documents, conferències gravades i debates oberts,… d’origen a qualsevol de les 3 seus.

La primera sessió del curs (matí del 18 de febrer) és oberta i gratuïta per a tots els que volgueu descobrir de que anirà i tindreu l’opció de matricular-vos (sempre i quan encara hi hagi places disponibles). Consulteu el programa del curs a Girona (del 18 de febrer al 20 de maig de 2013).

Segueix l’actualitat del curs amb l’etiqueta o hashtag #aciencia2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s