Des d’avui, 3 mesos de rercerca al grup de Periodic Videos, a la University of Nottingham

Acabades les festes de Setmana Santa i Pasqua, aquesta tarda aniré cap a l’aeroport del Prat amb un parell de maletes i l’ordinador per treballar durant 3 mesos.

Br+al

Darrer experiment de química recreativa que vam dur a terme la setmana passada amb en Josep Duran, davant les càmeres de l’ERAM UdG, emmarcat dins un nou projecte de divulgació i didàctica de la química per a Secundària.

Es tracta d’una estada de recerca emmarcada dins del Doctorat que estic desenvolupant en el si de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la Universitat de Girona i a l’Institut de Química Computacional i Catàlisi de la mateixa UdG. L’objectiu d’aquesta tesi? Fer recerca i crear coneixement en l’àmbit de la comunicació i divulgació científica, concretament de la comunicació i divulgació de la recerca en química. Camp innovador a la nostra Universitat i, pràcticament, arreu del país i de l’estat (des d’un punt de vista científic i recerca científica, almenys. Des d’educació i didàctica de la ciència si que podem trobar bons exemples de recerca a prop de casa). De manera que si volia aprendre quelcom nou i anar més enllà havia de decidir sortir a l’estranger i, en aquest àmbit de la comunicació i divulgació científica, on millor que la Gran Bretanya?

periodicvideos_2

Per aquest motiu vaig escollir, i fer la petició amb l’ajuda dels meus directors de tesi, poder endinsar-me en un grup tant bo en aquest camp com és el del Professor Poliakoff. Grup amb molta experiència i rodatge en l’àmbit de la divulgació de la recerca en química que ells mateixos i els seus col·legues desenvolupen a la Universitat, l'”outreach” que ells en diuen. Grup visible i mediàtic a nivell mundial a través del fantàstic portal, del qual he parlat en diverses ocasions, Periodic Videos (projecte del qual n’han sortit comunicacions a Science i Nature Chemistry).

Espero que aquesta immersió en el si d’aquest grup de recerca sigui d’allò més profitosa i aprofito per obrir una nova categoria del bloc activa mentre sigui a Nottingham. Es tracta d'”Estada de recerca a la University of Nottingham”. La propera entrada ja la faré des del país estranger; això sí, fidel a la nostra llengua i cultura, seguiran essent en català a no ser que en algun cas particular decideixi fer servir l’anglès per facilitar la comunicació escrita amb els companys britànics.

[…] pàtria del meu cor, quan de tu s’allunya […] Ep, que no emigro pas! M’he deixat endur per l’eufòria del moment i ja em veia, com Mn. Cinto, amb la maleta sota el braç.

Simplement, a reveure!

Haig de confessar que he estat contemplant l’escut d’armes de la University of Nottingham encantat, durant una fracció de temps que no puc quantificar, llegint i rellegint el lema que hi ha gravat…

SAPIENTIA URBS CONDITUR

Arribo a la conclusió que això ja és un bon símptoma que vaig al lloc adequat. Talment això és el que cerco i penso que no només una ciutat hauria d’estar construïda sobre la saviesa, sinó que tota la societat i cadascuna de les aglomeracions que anomenem cultures i estats haurien d’estar construïdes sobre aquest, entre altres, fonaments. En un moment de creixement i transició a nivell professional, pel que fa a la meva persona, així com al rumb també de transició cap a una illa de distància encara indefinida, pel que fa a nivell de país, trobo que avui el lema de la Universitat de Nottingham em va com anell al dit.

Que així sigui.

University_of_Nottingham_arms

2 pensaments sobre “Des d’avui, 3 mesos de rercerca al grup de Periodic Videos, a la University of Nottingham

 1. Que et vagi bé, Pep.

  Tal com està la recerca,aquí, poden ser aplicables els versos de Josep Mª de Sagarra durant la Guerra Civil:

  “Dolça Catalunya
  pàtria del meu cor,
  qui de tu s’allunya
  c… quina sort !

  Claudi

  • Moltes gràcies, Claudi!

   Ostres, no coneixia aquesta versió de Segarra de “l’Emigrant”. M’ha agradat conèixer-la i, tal com dius, aquí les coses han de canviar molt perquè els joves no hagin de dir una cosa tant trista com aquesta.

   Gràcies i records des de Nottingham,

   Pep Anton

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s