Taula Periòdica pel país de descoberta dels elements

Fa una temporada que visc envoltat de Taules Periòdiques. El Prof. Martyn Poliakoff també en fa col·lecció i, evidentment, la meva és minúscula al costat de la seva. Així que, aquí ens envolten! Però de sobte, gràcies una piulada de @NatureChemistry, en descobreixo una que m’ha agradat molt i encara no coneixia. N’havia vist altres versions, de la taula periòdica dels descobridors, com per exemple auquesta que tenim al passadís de l’School of Chemistry de la Univetrsity of Nottingham, ben bé davant del nostre despatx, en la qual es representen els rostres dels descobridors de cada element.

2013-06-03 16.01.14

Però, tornant al descobriment, aquesta nova Taula Periòdica, per útil, molt visual i actualitzada, confesso que m’encanta. Fent-li un primer cop d’ull, tot i que el present i futur és dels EUA i Rússia -pels laboratoris de recerca nuclear en funcionament (el Lawrence Livermore National Laboratory de Califòrnia i el Joint Institute for Nuclear Research de Dubna, província de Moscou)- ràpidament veiem que els britànics encara guanyen.

periodictable_countries

2 pensaments sobre “Taula Periòdica pel país de descoberta dels elements

  1. Estèticament és molt visual. Però li veig la mateixa pega que a altres representacions de fets antics amb les banderes actuals. Les banderes actuals no representen els estats que van descobrir els elements, perquè els estats han canviat notablement al llarg dels anys. Ni Suècia d’ara és la Suècia d’abans, ni Alemanya, ni Àustria, ni Rússia, ni… No he repassat cada bandera ni les dates per poder veure quins casos són erronis. Els casos erronis serien anàlegs a dir que Jaume I era francès perquè va néixer a Montpeller.
    Potser m’ho miraré…
    De tota manera, felicitats pel blog i per la col·lecció de taules periòdiques.

    Claudi Mans

    • Gràcies pel teu comentari, Claudi; tens tota la raó. Aquí veiem representats els estats actuals, al territori dels quals van ésser descoberts els elements. Potser en trobaríem alguna on s’hi veiés reflectit el context del moment de descoberta… haurem de buscar! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s