Participo a les “First year lunchtime talks” de la University of Nottingham amb xerrada sobre la meva Tesi

Després de l’amable invitació del Professor Poliakoff, ahir al migdia vaig participar a les “First year lunchtime talks” com a ponent. Es tracta d’unes xerrades que els estudiants de doctorat de 1r any fan per a tota la Facultat al solemne Large Lecture Theatre de l’School of Chemistry de la University of Nottingham. Jo no sóc estudiant de la UoN, però després que fes una petita presentació sobre la meva tesi al meu grup, el mes passat, el Professor Poliakoff em va convidar a preparar una xerrada per a la sessió d’ahir. La veritat és que va anar molt i molt bé. Agraeixo la possibilitat que em van donar i la bona acceptació de la recerca i activitats que vaig presentar, que duem a terme des de la Càtedra de Cultura científica de la Universitat de Girona. Tot seguit, després d’adjuntar la presentació Prezi amb la que em vaig ajudar, ho comento breument.

Les “First year lunchtime talks” és fan cada dimarts a la 1 del migdia a l’aula X1, el Large Lectre Theatre (els assistents acostumen a dinar durant la sessió) i presenten 3 estudiants (15 min + 5 preguntes per cadascú, després de la breu presentació de l’estudiant per part del chairman). Són unes xerrades que fan els estudiants de doctorat per tal de que tots els investigadors i professors de la Facultat sàpigen la recerca que cadasú duu a terme. A més a més, els doctorands van agafant l’hàbit de presentar i defensar la seva recerca, ja que el 2n any de doctorat també han de fer una xerrada i el 3r any, lúltima. Precisament la setmana que ve, dimarts 11 de juny, tindrà lloc les “Third Year Talks” (els amics Jess i Ryan, nerviosos, ja estan preparats!). Es tracta d’un gran esdeveniment on els estudiants de doctorat que es troben al seu tercer any defensen la seva recerca fins el moment i presenten la que desenvoluparan el proper i últim any de tesi. Tots ells es vesteixen per l’ocasió i tota la Facultat para el seu funcionament durant dos dies (tots els professors, investigadors i estudiants de doctorat, aquell dia, són al Large Lecture Theatre) i l’endemà, tothom (des dels estudiants de PhD de 1r any als més eminents Professors) participa d’una gran barbacoa (BBQ) als jardins de la Facultat. Pel que m’han dit els amics, es tracta d’un dia molt solemne i la BBQ de l’endemà és una festa preciosa (i si el temps acompanya ja és una passada!). Pel que he percebut, tots els membres de la Facultat esperen aquesta festa amb la il·lusió, més o menys, amb la que nosaltres esperem la revetlla de Sant Joan. Per ells, aquesta BBQ també marca l’inici de l’estiu (tot i que la Facultat no tanca per vacances, ni a l’agost).

DSCN9432

Assaig de la Jess, abans d’ahir, per a la seva 3rd year talk de la setmana que ve. Darrera d’ella jo també vaig fer un petit assaig.

DSCN9425

A punt de començar el meu assaig, abans d’ahir al Large Lecture Theatre de l’School of Chemistry de la UoN (ple de gent impressiona més! ;)).

Tornant a la sessió d’ahir, tal i com li vaig fer arribar quan m’ho va demanar, el chairman (el postdoc Tom) em va presentar com a estudiant a la UdG i provinent la Costa Brava, Catalunya (aquí haig de dir sovint que sóc de la Costa Brava o de “prop de Barcelona”; realment Catalunya és poc coneguda, encara… però espero que, mica en mica, tots plegats anem fent país).

Pep Anton Vieta was born in Blanes (Costa Brava, Catalonia) in 1986.
Chemist by Universitat de Girona nowadays developing a PhD in
“Computational Chemistry” and “Science Communication and outreach” in
the same Universitat de Girona. Interested in recreational Chemistry
and 2.0 tools as a way to communicate and disseminate Science and
particularly Chemistry to pre-university students and in general to
all society. Now, in The University of Nottingham, collaborating in an
interesting project with Periodic Videos group, led by Martyn
Poliakoff.

Tal i com es pot veure a la presentació Prezi amb la que em vaig ajudar, vaig dividir la xerrada en 3 blocs, començant amb un vol virtual des de Nottingham a Catalunya (on vaig situar a tothom amb l’ajuda d’Els Pirineus, Mallorca, la Costa Brava i Barcelona).

  1. Presentació (personal/professional + C4D UdG).
  2. La meva Tesi a la C4D-IQCC UdG
  3. El meu projecte a la UoN-PeriodicVideos

El torn de preguntes va ser interessant, amb intercanvi d’opinions i interacció amb diversos membres de la Facultat i de fora del nostre grup (investigadors experimentals o computacionals que, majoritàriament, veuen la comunicació i divulgació científica des de fora).

DSCN9444 còpia

Molt content del resultat de l’intens dia d’ahir  i… què coi, que investigadors que encara no coneixies (i d’aquells típicament britànics, que van per feina i utilitzen el passadís només com a espai de traspàs ràpid entre l’office i el lab) et saludin pel passadís amb un “good talk” i un somriure és fantàstic! 🙂

2 pensaments sobre “Participo a les “First year lunchtime talks” de la University of Nottingham amb xerrada sobre la meva Tesi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s