“Habemus papam… i és químic!”. Publico article a “Anales de Química” (RSEQ)

a07bb170c4a36161aa1f8f4859c19794_XL

La revista “Anales de Química” (Real Sociedad Española de Química) acaba de treure el seu nou número, al qual s’hi publica “Habemus papam… y es químico!: Un ejemplo de relación de temas de actualidad con la enseñanza de las ciencias“, escrit pel Professor Gabriel Pinto (Universidad Politécnica de Madrid) i un servidor.

El motiu de començar a escriure la publicació va ser el conclave que, com sabem, va acabar amb l’elecció de Jorge Mario Bergoglio (jesuïta i químic) com a nou Papa, el qual esdevingué Francesc primer. La química de la fumata (blanca i negra), així com el diàleg ciència-religió (d’una forma més escueta; prefaci per a una possible futura publicació), són els temes que tractem a l’article.

DSCN2852

An. Quím. 2013, 109(2), 130-133

Descarrega’t l’article en pdf.

Abans d’acabar vull agrair l’amable invitació del Professor Pinto per publicar amb ell aquest article per Anales, després de llegir la meva entrada “Fumata blanca! Experiment en honor al Papa químic!” i experiment gravat del passat 13 de març, el dia que vàrem poder veure la Fumata blanca per televisió. Per mi ha estat molt interessant, tant pel que he après com per a la publicació que n’hem obtingut. A mes a més ara ens plantegem fer-ne una altra, aquest cop per a una revista d’educació química de caire internacional.

Ara sí; per acabar m’agradaria mostrar la reacció d’un bon amic quan li he fet arribar la foto de la portada d’Anales amb la Fumata blanca, tot comentant que jo hi tenia quelcom a veure… Sí, en Narcís m’ha enviat l’enllaç a aquest vídeo! 😉

DSCN2851

Referències i més info:

4 pensaments sobre ““Habemus papam… i és químic!”. Publico article a “Anales de Química” (RSEQ)

  1. Moltes gràcies, Pep Anton.
    Me dio mucha ilusión ver lo bien que difundes el trabajo. Así podrán acceder muchas más personas a su contenido.
    Un saludo,
    Gabriel

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s