Premi Nobel de Física 2013 pel bosó de Higgs

El seu nom sortia a moltes travesses, fins i tot ahir ho comentava aquí mateix. Peter Higgs era un dels preferits per a ésser guardonat amb el Premi Nobel de Física 2013 i així ha estat confirmat fa poca estona des de Suècia.

The Nobel Prize in Physics 2013 was awarded jointly to François Englert and Peter W. Higgs “for the theoretical discovery of a mechanism that contributes to our understanding of the origin of mass of subatomic particles, and which recently was confirmed through the discovery of the predicted fundamental particle, by the ATLAS and CMS experiments at CERN’s Large Hadron Collider”

fisica2013nobel

Celebrem-ho amb la fantàstica “The Particle Physics Song” interpretada pel cor del CERN!

Tal i com ara comentem al despatx, amb la Dra. Sílvia Simon, no hem sentit el nom de cap científica a les travesses… i només hi ha hagut dues dones guardonades amb el Nobel de Física, la conegudíssima Marie Curie (1903) i Maria Goeppert-Mayer (1963). Encara queda molta feina a fer (pel que fa a reconèixer la tasca d’investigadores, ja que investigadores brillants n’hi ha moltes).

Recordem que demà a 3/4 de 12 del migdia (en directe per http://www.nobelprize.org/), sabrem el/s guardonat/s amb el Nobel de Química 2013!! El Premi més esperat (si més no per alguns) 😉

Jo em segueixo mirant i remirant la predicció que el Dr. Miquel Solà va fer el 2011, Any Internacional de a Química, al bloc CatQuímica.

nobel2013nobel

Referències i més info:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s