Taula Periòdica del LEGO. Molt bon projecte!

lego_elementsTal i com el Flerovi i el Livermori varen ésser els darrers elements batejats i col·locats a la Taula Periòdica, mentre esperem el bateix del 115 col·loco aquest nou projecte a la darrera pàgina (espero que temporalment) de la meva col·lecció de Taules Periòdiques.

lego elements

Es tracta del projecte LEGO® Periodic Table of Elements i consisteix en una Taula Periòdica dels Elements construida amb peces de construcció la coneguda casa danesa. Cada casella conté el símbol de l’element corresponent i un símbol que el caracteritza; tot plegat amb les famoses peces. A més a més al clicar cada element podem consultar un petit abstract sobre ell mateix.

H

Students and faculty at Spring Arbor University (MI), students and faculty at Hardin Valley Academy (TN), and members of the community surrounding Spring Arbor have worked together to construct a periodic table entirely out of LEGO® blocks. On each elemental square has been placed a small LEGO® creation that somehow represents the element on which it is positioned. You can learn a little bit about each element by clicking on its particular square on the table below.

A més a més, del projecte en nasqué un article que el passat setembre de 2013 fou publicat per la Journal of Chemical Education.

jochem

El trobo un projecte fantàstic per acostar el fruit del somni de Mendeléev i, en general, la química dels elements a la canalla.

Md

Referències i més info:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s