Un honor ésser jutge a la First Lego League Girona

El passat cap de setmana (11 i 12 de gener) a la Universitat de Girona es va celebrar la First Lego League Girona. Enguany, la 4a edició, varen tenir lloc 2 competicions, una dissabte i l’altra diumenge i el repte internacional era “Nature’s Fury”. Vaig tenir l’honor de ser jutge a aquesta segona.

Valorant un dels grups, que ens mostra els seus robots.

Valorant un dels grups, que ens mostra els seus robots.

Em va agradar molt conèixer la filosofia FLL, veure els porjectes i com els estudiants els defensaven i valorar les tres categories del projecte (els valors de la FLL, el projecte científic i el disseny del robot).

Dels alumnes presentats, tots ells entre 10 i 16 anys (27 equips -13 equips varen competir dissabte i 14 diumenge-) 2 equips varen sortir escollits per a competir a la final estatal que es celebrarà el proper 22 de març a Barcelona (Mini Salvauth Park de Girona va ésser el guanyador de dissabte i Robotnick de l’INS Baix Empordà de Palafrugell, que va resultar el guanyador de diumenge). La final europea, l’Open European Championship, serà a Pamplona i la internacional, el World Festival, a Sant Louis (EEUUA).

DSCN2617

El vicerector de recerca de la UdG, el Dr. Jordi Freixenet, entregant un dels premis a estudiants del Bell-Lloc del Pla de Girona.

DSCN2580

Les taules de competició i els presentadors de la jornada.

DSCN2626

L’equip Robotnick de l’INS Baix Empordà de Palafrugell, guanyador de la competició de diumenge i que passa a la final estatal.

Un petit resum el trobem al vídeo que ha editat la UdG:

+ Info treta del web de la UdG

Aquest particular campionat es duu a terme anualment des del 1998 i l’any passat hi van intervenir més de 180.000 nens i nenes de 57 països diferents agrupats en uns 19.500 equips. Perquè els joves pensin i actuïn com a científics i enginyers, l’organització presenta, per a cada edició, un desafiament concret que obliga els participants a resoldre problemes reals construint i programant un robot tot emprant conceptes d’enginyeria amb peces del popular joc de construcció LEGO. A l’Estat espanyol hi varen participar 4.000 persones de 412 equips i va comptar amb la col·laboració de 1.350 voluntaris.

FIRST (“For Inspiration and Recognition of Science and Technology” – Per a la Inspiració i el Reconeixement de la Ciència i la Tecnologia, en català) és una organització sense ànim de lucre, que aspira a transformar la visió actual de la ciència i la tecnologia per part dels nens i les nenes, fent que la ciència, les matemàtiques, l’enginyeria i la tecnologia siguin el vehicle cap a la superació del repte proposat. FIRST va ser fundada el 1989 per Dean Kamen i la seva missió és dissenyar programes atractius i innovadors per al desenvolupament de l’autoconfiança, el coneixement i les habilitats per motivar als més joves a identificar oportunitats en el món de la ciència i la tecnologia.

Referències i més info:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s