“Atrapa el Tigre”; Ciència Ciutadana des de Blanes

tigreAhir dimarts Aitana Oltra del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) va ser a Aula Blanes i ens va oferir la xerrada divulgativa “Ciència i Ciutadania: El projecte Atrapa el Tigre“.

Atrapa el Tigre és un projecte on tots podem participar i, d’aquesta manera, col·laborar amb la recrca científica, l’objectiu del qual és estudiar on es troba i com es dispersa el mosquit tigre per casa nostra.

L’interessant projecte de ciència ciutadana, reconegut a nivell estatal, és ben viu i tots pelgats hi podem participar gràcies a l’aplicació per Android.

app

Pel que fa a la xerrada, la investigadora Aitana Oltra va començar situant-nos amb el concepte de ciència ciutadana que, si bé no és nou, si que ha pres una connotació diferent amb les noves tecnologies que tots tenim a l’abast. Aquest vídeo que ens va passar ho exemplifica molt i molt bé.

Un cop presentada la ciència ciutadana, Oltra ens presentà el projecte “Atrapa el Tigre” i ràpidament vàrem passar a la part pràctica de la sessió gràcies a la qual vàrem sortir de la Biblioteca Comarcal de Blanes sabent reconèixer un mosquit tigre respecte altres espècies, sabent com podem evitar la seva proliferació i com  podem participar d’un projecte de recerca gràcies al nostre mòbil.

aitana

Aitana Oltra preparant lupes i mostres abans de començar la xerrada a Aula Blanes.

Com sempre es fa des d’Aula Blanes, la xerrada va ser gravada i ja la tenim disponible:

“Ciència i Ciutadania: el projecte Atrapa el Tigre” Aitana Oltra from aulablanes on Vimeo.

Per tots els interessats en el tema, cal tenir present que aquest proper dissabte 21 de juny, coincidint amb el solstici d’estiu, el CEAB ens convida a celebrar el Dia d’exploració de l’Oceà amb un laboratori mòbil i múltiples activitats, moltes per nens. Els trobarem al passeig d emar de Blanes. I, de la mateixa manera, a les 6 de la tarda del mateix dissabte estem convocats a Casa Saladrigas, on hi haurà una xerrada a càrrec d’Enric Ballesteros i Francesc Peters sobre Ramon Margalef, un dels científics espanyols més importants del segle XX, il.lustre oceanògraf i molt vinculat amb la vila de Blanes.

Referències i més info:

2 pensaments sobre ““Atrapa el Tigre”; Ciència Ciutadana des de Blanes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s