Participació al Congrés Internacional CIDUI 2014

Des del passat dimecres fins avui divendres ha tingut lloc el VIII Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació, CIDUI 2014. Aquesta 8a edició del congrés organitzat per l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), UB, UAB, UPC, upf, UdG, UdL, URV i UOC, s’ha celebrat a Tarragona, acollit per la Universitat Rovira i Virgili.

Del web del CIDUI:

Des de l’organització de la primera edició l’any 2000, el CIDUI s’ha anat celebrant cada dos anys, com una iniciativa consolidada que aplega un gran nombre de professorat, i altres professionals de l’educació, empès per la voluntat de fer de la universitat una institució que respongui als reptes de la nostra societat.

Per aquest motiu, el context actual ens duu a proposar, per aquesta edició del CIDUI, un espai per a reflexionar i compartir sobre les respostes formatives que pot oferir la universitat per afavorir les necessitats dels estudiants, l’ocupabilitat i la competitivitat de les persones titulades. Els darrers anys han anat sorgint, en el nostre àmbit universitari, models formatius flexibles que intenten trobar l’equilibri entre la formació bàsica, les competències professionals i l’orientació al mercat laboral. Aquests models coincideixen en el fet de donar cada vegada més protagonisme a l’estudiantat, no només en el procés formatiu, sinó també en afavorir la seva participació en el context institucional, cercant la seva implicació i identificació amb aquest.

Aquests 3 dies vaig assistir a comunicacions molt interessants, descobrint noves aplicacions, eines i recursos a l’aula universitària així com a accions de creació de ponts universitat-secundària, tema que m’interessa especialment. Per part meva l’acció forta ja va arribar el 1r dia de congrés, quan vaig defensar la comunicació que vàrem presentar des de la Càtedra de cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG. Però no va pas ser una comunicació com la majoria que van tenir lloc al congrés. Des de la organització ja fa un parell de mesos que ens van demanar si volíem participar a una des les sessions monogràfiques que van muntar amb unes quantes de les propostes enviades. Va ser molt enriquidor, seure al voltant d’una taula amb altres companys que han treballat el tema dels MOOC i discutir durant una hora i mitja.

cidui taula

20140702_163638

I després de la tempesta de matinada… bon sol al Camp de Tarragona! Tot a punt pel darrer dia de congrés #cidui14pic.twitter.com/IQzH3k1Lpc

— Pep Anton Vieta (@pquimic) July 4, 2014

El lloc on es desenvolupa el #cidui14pic.twitter.com/yAiOfDSoRt

— CQUID (@cquidUPF) July 3, 2014

A la colenda del congrés es va anunciar que el proper CIDUI es celebrarà la Primavera-Estiu de 2016 a la Universitat de Autònoma de Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s