Premi Nobel de Química 2015 per la reparació del DNA

Com he anat fet els darrers anys ahir vaig seguir en directe l’anunci del guardonats amb el Premi Nobel de Química 2015, aquest cop i per 1a vegada però, des de la sala de profes de La Salle Girona.

Després de l’aunici del Nobel de física sobre neutrins, d’abans d’ahir, ahir i minuts abans del migdia sentíem des de Suècia que el Premi Nobel de Química 2015 serà atorgat a 3 investigadors, Tomas Lindahl, Paul Modrich i Aziz Sancar, pels estudis mecanístics de la reparació del DNA.

nobel chem 15

Estudiar aquests mecanismes de reparació que tenen lloc en les cèl·lules, a nivell molecular, és clau si volem conèixer cada cop més, i combatre de forma més específica i efectiva, els problemes causats per malalties hereditàries, els mecanismes de desenvolupament dels càncers o l’envelliment.

Per a més informació recomano llegir l’interessant Popular information del Press release que ens ofereix Nobelprize.org. Informació molt interessant i resumida, així com unes figures exquistes. I per exquisita, com ho són sempre, aquí tenim la infografia que Compoundchem ens regalà ahir mateix:

chem 15 compoundchem

Per acabar, si mirem cap a la Universitat de Nottingham, Sir Martyn Poliakoff ens explica d’una forma molt didàctica, i amb una nova versió dels seus curiosos models, en què consiteix la reparació del DNA.

Referències i més info:

//platform.twitter.com/widgets.js

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s