+ Matins de la Química 09

Tal com vam anunciar avui s’està celebrant la 6a edició dels Matins de la Química, activitat organitzada pel Departament de Química de la Facultat de Ciències de la UdG. Ara mateix els estudiants de 4t d’ESO de diversos instituts i escoles de la província (Lloret, Palafrugell, Girona…) es troben al bbar de Ciències gaudint de l’esmorzar al qual han estat convidats pel Departament de Química.

La 1a activitat del matí ha estat una conferència a càrrec del, ja conegut, divulgador científic Pep Duran.  Tal com ha advertit en Pep a l’inici de la xerrada, no s’ha tractat d’una conferència clàssica on els estudiants solen avorrir-se… Hi ha cap forma millor de fer una xerrada de química que utilitzar reactius químics i fer reaccions? Jo crec que no,  i  si  a sobre s’hi mescla una mica de màgia… surt la combinació explosiva d’on acabem de sortir.

dsc04463

Aquí un alumne de Lloret intentava trencar un tub de goma prèviament congelat amb N2 líquid

dsc04478I aquí en Pep gratificava l’ajuda d’una alumna de Palafrugell amb una xuxe com la que s’acabava de combustionar al tub d’assaig en l’espectacular experiment de la combustió de la xuxeria

dsc04484

L’aula Magna de la Facultat de Ciències s’ha omplert d’alumnes d’ESO d’arreu de la província

Ara els alumnes de 4t d’ESO de la província, molts d’ells futurs químics, després d’esmorzar començaran els tallers als laboratoris de  docència del Departament de Química. Esperem que aquesta activitat sigui un pas més en l’aproximació de la química a la societat i, sobretot, en l’encomanació de l’entusiame als joves per aquesta disciplina científica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s