Novel de Química, prou important?

Com que els serveis informatius de televisió, al menys als de TV3 que són els que més segueixo, només han fet difusió dels premiats amb els premis Novel de Literatura i de la Pau haurem de fer alguna cosa per tal de fer sortir a la llum i felicitar, que també s’ho mereixen, la resta de premiats amb els Novel de Física, Medicina, Economia i Química.

Jo, posant el meu granet de sorra, ofereixo el vídeo de l’adjudicació del Premi Novel de Química 2008:

El passat 8 d’octubre la Reial Acadèmia Sueca de les Ciències adjudicà el Premi Novel de Química 2008 a Osamu Shimomura, Martin Chalfie i Roger Y. Tsien “pel descobriment i desenvolupament de la proteïna fluorescent verda GFP”.

Ara ja sabem QUI han sigut premiats amb el Novel de Química però i el PERQUÈ? Què és la GFP, d’on prové, perquè ens pot servir… El professor Poliakoff (de la Universitat de Nottingham) ens respon totes aquestes preguntes! El vídeo està gravat el mateix 8 d’octubre, on veureu el profesor mirant en directe l’adjudicació del Novel de Química 2008 i després ens fa la súper explicació.

Aprofito l’ocasió per recomanar-vos el lloc web on el nostre professor de química preferit (sí,sí, en Poliakoff de Nottingham, el del súper pentinat) ens mostra un experiment amb cadascun dels elements de la Taula Periòdica, només heu de clicar sobre l’element que us faci més ràbia i…experiment al canto! no us ho perdeu!

Un pensament sobre “Novel de Química, prou important?

  1. Retroenllaç: Química Catalana a “periodicvideos”! « Pepquímic

Deixa un comentari