Nit d’insomni a Blanes

Aquesta nit ha sigut realment d’insomni per molts blanencs, el mar no ha parat de rugir, ha sigut un contínuu, les finestres tremolaven  i les persianes  picaven contra els vidres… però ha sigut una nit de terror sobretot pels patrons i pescadors que l’han passada dins el moll enfilats al seus quillat sdesamarrats (perquè el mar els havia tallat els caps), intentant controlar la barca i , sobretot, vigilant que cap home caigués a l’aigua… Segons m’ha pogut dir una dona marinera, el seu marit qui ha estat tota la nit al quillat (amb qui s’ha anat comunicant durant tota la nit via radio des de la confraria de pescadors) no havia passat mai tanta por, no s’havia sentit tant en perill, ni mar enfora (tinguem en compte que eren dins el moll!).

A la part central de la platja de Blanes encara podem veure la teranyina catamarà, quasi enfilada al passeig, amb la quilla destrossada i perdent gasoil.

mati

A la part nord de la platjatrobem les restes de 2 creuers que encara han tingut més mala fi. Ahir a la nit el mar els va desamarrar del moll i els va arrossegar com si fossin barquets de paper fins a la platja, passant pel mur… i quedant així literalment esmicolats. Tota la platja i part del passeig estan a hores d’ara plens de trossos d’aquestes barques, armilles salvavides, flotadors,… paisatge desolador, sembla realment que hagi passat una guerra.

mati1mati2
mati3mati4

Esperem que el temporal amaini aviat i ningú no prengui mal.

4 pensaments sobre “Nit d’insomni a Blanes

  1. Realment quina diferència entre les fotos del dia de Sant Tomàs amb un paisatge de Blanes magnífic i les del temporal!!
    A veure si d’una vegada per totes arreglen el passeig.!!!!

  2. Retroenllaç: 1 any del terrible “Temporal de Sant Esteve” « Pepquímic

  3. Retroenllaç: 1 any del terrible “Temporal de Sant Esteve” « Blanes en imatges

Deixa un comentari