Portes obertes a la UdG

Avui hem celebrat les portes obertes a la Facultat de Ciències de la UdG, els futurs estudiants han pogut entrar a la facultat i informar-se dels graus que es cursaran a partir del setembre vinent. Els químics hem preparat una sèrie d’experiments divulgatius per tal de mostrar als futurs alumnes la cara més divertida i visual de la química.

Un dels experiments que hem fet és la reacció de deshidratació del sucre amb àcid sulfúric. Després d’agitar una mica veiem la generació de carbó i la sortida de gas (H2O i CO2).

Ahir al laboratori vam fer l’assaig (a escala més petita) d’aquest experiment per tal d’optimitzar les condicions i les quantitats de reactius. Després d’algunes proves fallides vam aconseguir trobar la proporció adient de reactius, aquí en teniu el resultat final.

Fent les demostracions de química he pogut parlar amb molts estudiants de batxillerat de les comarques gironines i, el que m’ha sorprès més, i molt gràtament, ha sigut veure molts estudiants que s’acostaven a l’estanc de química i em deien però jo sóc de lletres… com si es disculpessin. Això és fantàstic! Els estudiants de “lletres” (és a dir els que no han cursat química al batxillerat) sentien curiositat per veure què fèiem els químics, s’acostaven quan ens veien remenar el nitrogen líquid! Això és el que he trobat més positiu d’avui (a més de poder acavar d’animar els estudiants que estan interessats en la química, per descomptat).

Deixa un comentari