Benvinguts a la Facultat, alumnes de Farners

Ahir els alumnes de 3r curs d’ESO de l’IES Santa Coloma de Farners varen venir a visitar la Facultat de Ciències de la UdG. Els estudiants selvatans varen seguir una ruta per la Facultat tot visitant les aules, els laboratoris de recerca, la biblioteca… i per acabar la jornada varen fer una ruta pel Parc Científic i Tecnològic. Des del grup de divulgació científica Reacciona… explota! de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D) els vàrem mostrar que la ciència, que a nivell d’escola i institut sovint es pot percebre com a un conjunt d’assignatures avorrides i complicades, és útil, interessant i mot divertida!

Ahir ens ho vàrem passar bé tot jugant amb els catalitzadors i reproduint un procés electrolític a classe que, amb l’ajuda dels estudiants colomencs, ens va permetre posar en marxa el prototip d’un cotxe amb l’addició d’aigua com a combustible. També vàrem veure que portar una bombona d’hidrogen al cotxe, per tal de que el motor d’aquest funcioni amb l’energia despresa per l’electròlisi inversa entre aquest primer gas i l’oxigen de l’aire, no és gaire bona idea per l’explosiva reacció entre aquests dos gasos…

Duent a treme  l’ectròlisi de l’aigua a un erlenmeyer i la seva aplicació tècnica a la cel·la del cotxe amb l’ajuda de la Núria i l’Arnau.

Comprovant que la mescla d’ H2 i O2, produits per electròlisi de l’aigua, és explosiva generant bombolles de sabó amb aquests 2 gasos i aconstant-hi un misto (vàrem fer referència a l’accident del dirigible Hindenburg, New Jersey 1937).

Que la ciència us acompanyi, companys de Santa Coloma!

Per més informació sobre l’electròlisi de l’aigua i com dur-la a terme a classse podeu llegir l’entrada que li vaig dedicar al bloc i veure el següent vídeo:

https://pepquimic.wordpress.com/2009/07/24/electrolisi-de-laigua/

Un pensament sobre “Benvinguts a la Facultat, alumnes de Farners

  1. Retroenllaç: Reacciona… explota! a Santa Coloma « Pepquímic

Deixa un comentari