Presentació del llibre “Els Elements” en català a l’IEC

Ahir al vespre a l’Institut d’Estudis Catalans va tenir lloc la presentació del llibre Els Elements, de Theodore Gray, editat en català per la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Publicacions de la Universitat de València (PUV) amb motiu de l’Any Internacional de la Química (AIQ2011). Un cop acabada la presentació del llibre, es va inaugurar l’exposició “Marie Curie 1867-1934” al pati de l’Institut d’Estudis Catalans.

Inici de l’acte. D’esquerra a dreta; Pilar González, traducció del llibre The Elements; Ana Ripoll, rectora de la UAB; Salvador Giner, president de l’Institut d’Estudis Catalans i David Serrat, president de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC.

La traducció al català de The Elements. A visual exploration of every known atom in the Universe ha estat a càrrec de la Dra. Pilar González (amb la col·laboració de Raquel Ríos i Cristina Rodríguez), membre de l’IEC i catedràtica emèrita de Química Inorgànica de la UAB. La mateixa Dra. González ens va oferir una excel·lent presentació del llibre, així com de l’exposició “Marie Curie 1867-1934″.

Després de la presentació vàrem poder adquirir un exemplar del llibre i gaudir de l’exposició sobre la científica polonesa tot prenent una copa de cava i parlant amb companys químics d’arreu del país.

Josep Duran i jo mateix amb Pilar Gonzálz al Pati de l’IEC, 06/04/11.

Amb Fina Guitart, CESIRE-CEDEC i consell editora SCQ. Pati de l’IEC, 06/04/11.

Ja tinc el llibre Els Elements. Una exploració visual de tots els àtoms coneguts de l’Univers. Us el recomano, és fantàstic!

El recentment presentat llibre, Els Elements, amb el seu original en anglès i les cartes (en vaig fer un vídeo amb una versió catalana i casolana de The Elements song), obra de Theo Gray. En una altra entrada ja vaig presentar aquestes obres, així com l’altre llibre de Theo Gray, Mad Science.

Vull acabar recordant els mots finals de la Dra. González a la seva presentació.

Viure sense química?

  • Científicament, poc raonable; Tot és Química.
  • Humanament, poc intel·ligent; Progrés i Química són indissociables.
  • Socialment, poc aconsellable; Amb bona Química la vida és més agradable.

Entrades relacionades:

Per a més informació sobre el llibre Els Elements: Entrada al bloc de l’IEC-SCQ AIQ2011.

Per a més informació sobre l’exposició “Marie Curie 1867-1934″Entrada al bloc de l’IEC-SCQ AIQ2011

Deixa un comentari