“Escriptors científics” a Ànima del Canal 33

Ahir al vespre, el programa Ànima del Canal 33 ens va oferir una entrevista a Sònia Fernández-Vidal i Pere Estupinyà, ambdós com a “escriptors científics”. Si te’l vas perdre, aquí el tens:

Sònia Fernández-Vidal, ha escrit el llibre de divulgació de la quàntica, La Porta dels 3 Panys. Al reportatge anterior, la Sònia comença parlant de la teletransportació quàntica, la qual afirma que, “amb partícules elementals, ja ha tingut lloc en laboratoris”. Els personatges del seu llibre viatgen mitjançant la teletransportació, es troben amb el gat d’Schrödinger i uns dolents amb forma de forats negres. L’obra, de la qual ja vaig parlar en una altra ocasió, em va captivar només d’endinsar-mi. Realment em va encantar.

Per altra banda, Pere Estupinyà (@perestupinya; autor del bloc Apuntes científicos des de el MIT) és autor de El Lladre de Cervells, l’interessantíssim llibre fet a partir de la visita a científics que es troben a la cresta de l’onada en diverses branques de la ciència. Al reportatge d’Ànima el defineixen com a “una espècie de Robin Hood dels coneixements científics; els roba als que en saben i els ofereix als que en volen aprendre”. Com a curiositat destaco que aquest estiu, en Pere ha entrevistat a  Adam G. Reiss, un dels 3 científics que seran guardonats amb el Premi Nobel de Física 2011, tal i com avui mateix s’ha anunciat.

Tot plegat, un reportatge i 2 llibres absolutament imprescindibles per als enamorats de la ciència… i qui encara no ho estigui, hi caurà de quatre potes!

Deixa un comentari