TEDxUdG… “jo hi vaig ser!”

No passarà gaire temps perquè, el centenar de privilegiats que el passat dijous 10 de maig érem a l’auditori de l’edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, expressem amb gran satisfacció un “jo hi vaig ser!, al fer referència al TEDxUdG.

La setmana passada vàrem viure un moment que ja ha quedat imprès a la història de la UdG. Aquesta Universitat, la nostra, que el passat desembre de 2011 celebrava els seus 20 anys de vida, ha estat la primera Universitat pública presencial de l’Estat que ha obtingut llicència per a organitzar un esdeveniment TEDx. Sota el lema Swell People and Ideas, Enhanced University i el següent vídeo, el TEDxUdG es presentava com un gran esdeveniment que projectaria la nostra Universitat, amb la seva recerca i investigadors, al món. I així va ser.

 

Després de dinar, aquella tarda de dijous, els convidats a l’acte vàrem començar a arribar a l’auditori ocupat per unes grans lletres “TEDxUdG“. A la recepció, l’equip organitzador ens va anar oferint unes xapes amb els nostres noms, les quals varen començar a lluir a les nostres solapes. Començava l’aventura i tots plegats vàrem anar prenent lloc tot encenent tota mena de dispositius per tal de no parar de piular, fet que va portar l’etiqueta #TEDxUdG a ésser 1r TT al nostre país i 3r a l’Estat (accentuat amb el divertit sprint-tweet proposat per @FGrau).

El programa del TEDxUdG va ser magnífic, amb un total d’11 micro ponències (en anglès o català) de temes tant diversos com interessants, tots ells exposats per investigadors i professors de la Universitat de Girona, tots ells resultat de la recerca pluridisciplinar duta a terme a la nostra Universitat. Per proximitat i amistat amb el ponent, la que prèviament em feia més il·lusió era la de @MarcelSwart (investigador en química computacional a l’IQCC), titulada “I’m a chemist…”. Després de fer elucubracions sobre el possible final de la frase d’en Marcel (es disculparà amb un “… I’m sorry” o bé farà una gran oda a la química amb un “…where is the problem” ? ;)) vàrem descobrir que el seu afany era mostrar-nos que tot és química i tots som químics (amb el seu “…and so are you!”). Juntament amb aquesta ponència també vàrem tenir la química ben representada amb  “Chasing Ideas: Sustainable Catalysis for Chemical Transformations” de Xavi Ribas (investigador en catàlisi a l’IQCC) i “Does the future of water require a new management paradigm?” de @Quim_Comas (investigador al LEQUIA).

D’esquerra a dreta; els ponents Marcel Swart, Xavi Ribas i Quim Comas abans de l’inici del TEDxUdG. 10/05/12.

Tot i això haig de dir que, tant pel contingut com per la forma, la que em va despertar més passió va ésser “La Bíblia en el cor de la cultura d’Occident” del Professor Joan Ferrer. No tinc paraules per descriu-re-la.

Diversos mitjans de comunicació del nostre país (entre els quals El Punt-Avui i TVC), així com molts companys blocaires de la UdG, ja han parlat de l’esdeveniment, però entre tot el que ja s’ha dit m’ha agradat especialment la reflexió de la Professora Mariàngela Vilallonga (que també va assistir a l’acte) al seu bloc, qui etiqueta l’acte com a “El triomf de la paraula”. Al TEDxUdG es va exposar “tot allò universal que ensenya la universitat”, escriu la Professora i vicepresidenta de l’IEC. I això és ben bé el que va ser!

Totes les ponències varen ésser gravades i seran penjades al web del TED. Mentrestant, es pot veure tot l’esdeveniment sencer a la gravació penjada al web de livestream de la UdG, mitjançant la qual l’esdeveniment es va emetre en directe a la xarxa.

No voldria fer una revisió del TEDxUdG sense recordar la Cristina (@cristinisssima) i Josep Maria Fonalleras (@fonalleras), gran mestre de cerimònies, els quals van donar un bon toc d’humor a la presentació dels ponents, per tal d’acabar d’arrodonir la jornada.

També des d’aquí vull tornar a agrair i felicitar els organitzadors (@mferres, @miquelduran i TOT l’equip) per aquest esdeveniment que queda escrit a la memòria de la nostra Universitat. Un gran privilegi haver-hi estat convidat.

Acabaré confessant un dels meus actes reflexos més recents. Quan sento les paraules TEDxUdG mig somriure se’m dibuixa a la cara, ja que dins la meva testa hi ha una veueta que crida… “jo hi vaig ser!”

Ponents al TEDxUdG i l’organitzador Miquel Duran. 10/05/12.

4 pensaments sobre “TEDxUdG… “jo hi vaig ser!”

  1. Quina enveja! M’agradaria molt participar (com a públic) en una també! L’altre dia,al bloc d’en Centpeus (que ara és dins d’ara.ciència, va posar la xerrada que va fer ell, en aquest cas, a Androrra! A veure si quan torni en fan en algun altre lloc =)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s