L’encertarem? Previsions a 3 h de saber el Nobel de Química 2013

D’aquí poc més de 3 hores sabrem el/s guardonat/s amb el Premi Nobel de Química 2013. Mentrestant només podem repassar travesses i fer les nostres prediccions, però a diferència del força esperat d’ahir Nobel de Física per François Englert i Peter Higgs, en el cas del de química no hi ha cap candidat clarament favorit.

nobel_quimica

Personalment no estic prou al cas de les bones recerques i descobriments a tots els àmbits de la química en els darrers anys, de manera que no tinc cap favorit ni llista de candidats sòlida. Ara bé, em deixo guiar pels companys i Professors de la Facultat.

– Ben L. Feringa –> Màquines moleculars.

– Sumio Iijima –> Nanotubs de Carboni.

– Stephen J. Lippard –> Bioinorgànica; metal·lointercaladors per alterar la replicació de l’ADN; teràpies contra el càncer.

– Ferenc Krausz –> Làsers que emeten polsos d’atosegon; futur desenvolupament de l’atoquímica.

– Patrick O. Brown –>  Xips d’ADN i detecció precoç del càncer.

Aquestes són només algunes de les prediccions que he sentit al meu entorn aquests darrers dies. D’aquí ben poca estona en traurem l’entrellat!

nomination_che

A les 11:45 segueix en directe l’anunci del/s guardonat/s amb el Premi Nobel de Química 2013 a aquest enllaç:

nobel

I altres prediccions fetes des de l’estranger: http://thomsonreuters.com/press-releases/092013/nobel-laureateshttp://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=who-will-win-the-2013-nobel-prizeshttp://blog.chembark.com/2013/10/05/predictions-for-the-2013-nobel-prize-in-chemistry/http://www.theguardian.com/science/2013/oct/06/nobel-prize-predictions-higgs-boson-headachehttp://esmateria.com/2013/10/06/las-bellas-durmientes-complican-el-sueno-de-adivinar-los-premios-nobel/#despiece.

Referències i més info:

2 pensaments sobre “L’encertarem? Previsions a 3 h de saber el Nobel de Química 2013

  1. El de física era molt clar a qui aniria, però el de química, ja veurem. Potser al final no sigui per ningú dels qui es parla aquests dies. Crec que en cada especialitat hi ha moltes persones que mereixen el premi. I també que de vegades el premi s’ha donat a qui no el mereixia.

Deixa un comentari