Science made in UK II

Això de tornar de vacances amb 1043 fotos a la targeta de la càmera digital comporta un llarg temps de tria i classificació d’aquestes. Precisament, entre llacs i castells escocesos acabo de trobar un parell més de fotos que corresponents a curiositats relacionades amb la ciència que vaig trobar pel camí. Constin com  a seguici de les presentades a l’entrada anterior. Aquí les adjunto:

– Tot just començant la nostra aventura, al primer trajecte amb autocar,  entre l’aeroport de Heathrow i el centre de Londres, a través de la finestra de l’autocar molla per la fina pluja londinenca vaig descobrir unes sigles al capdamunt d’un edifici que em recordaven alguna cosa… és clar! la famosa fórmula d’Einstein de l’equivalència entre massa i eneria! (la qualitat de la imatge no és massa bona perquè la vaig fer des de l’autocar en moviment).

20

– I al rentar-me les mans  abans de dinar a un restaurant de Londres… una altra referència a la química teòrica!

21

22

Tal i com sabem al sorgir la física quàntica (a principis del s.XX) van aparèixer conceptes com la quantització de l’energia, la qual (a diferència de la física clàssica) diu que l’energia no pot prendre qualsevol valor sinó que es troba quantitzada, és a dir, només pot prendre uns certs valors múltiples d’una quantitat base. Així el terme quantum es refereix a la unitat elemental i indivisible (d’energia, per exemple).

Potser en aquest cas es refereix al fet de que el sabó surt en quantums de volum…

– Per acabar vull presentar-vos aquesta petita gravació que vaig poder fer al centre de Liverpool el dia 10 d’agost. La vaig fer a través els vidres de l’autocar i, a més a més, plovia; de manera que s’hi veuen algunes gotes. Es tracta d’una obra d’art que l’escultor Richard Wilson va fer en un edifici de Liverpool el passat 2007. L’obra és titulada Turning the Place Over i consisteix en un ovoide de 8 m de diàmetre que va ésser “tallat” de la façana de l’edifici i se li va acoblar un sistema amb motor per fer-lo oscil·lar de manera que fa el moviment d’obrir i tancar una finestra tipus ull de bou.

A la gravació hi he afegit la música de la coneguda Let it be dels Beattles, els escarabats de Liverpool.

3 pensaments sobre “Science made in UK II

  1. Retroenllaç: Curiositats Científiues al Nord d’Itàlia « Pepquímic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s