Del model atòmic de Bohr al Google de 2012

Diumenge al matí, em connecto a la xarxa i… sorpresa!

Ahir, 7 d’octubre de 2012, el Doodle de Google lluia un fantàstic model dàtom, amb una trancisió electrònica acompanyada de l’emisió de radiació, amb motiu del del 127è aniversari del naixement de Niels Bohr (el passat abril de 2011 vaig parlar una mica del personatge, després de gaudir de l’obra de teatre Copenhaguen).

Bohr va ésser guardonat amb el Premi Nobel de Física de 1922 for his services in the investigation of the structure of atoms and of the radiation emanating from them. Aquest premi tant hauria pogut ser de química com de física, tal com va acabar sent (el Premi Nobel de Química de 1922 va ésser per Francis William Aston “pel descobriment de diversos isòtops radioactius mitjançant l’ús de l’espectrògraf de masses“). Precisament demà i demà passat podrem seguir en directe l’anunci dels guardonats amb el Nobel de Física i el Nobel de Química de 2012!

Si ho recordem, tal i com vàrem comentar al bloc, un altre Doodle químicament simpàticva ésser el dedicat a Marie Curie, del passat 7 de novembre de 2011 (Any Internacional de la Química), amb motiu del 144è aniversari del naixement de la científica polonesa.

Més info:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s